Adembegeleiding

Lichaam, bewustzijn en adem zijn een drie-eenheid

De adem is de essentie van ons bestaan.

Ademen……het gebeurt automatisch. Toch kan het voorkomen dat door emoties, vaak gepaard gaande met lichamelijke spanningen, het natuurlijk ademen wordt belemmerd. De volledige adem, waarmee je als kind bent geboren, wordt dan oppervlakkig en snel. Een oppervlakkige adem kan allerlei klachten met zich meebrengen.

De adem is de weerspiegeling van de energie van het lichaam, zoals je ademt zo voel je je en denk je.
Verander je de adem, dan verandert ook je voelen en denken.

Heb jij regelmatig het gevoel dat je overprikkeld raakt door alles wat er in het leven op je afkomt? We ‘moeten’ vooral heel erg veel van onszelf of denken dat onze omgeving dat van ons vraagt. Door teveel stress kunnen klachten ontstaan als buikpijn, hoofdpijn of migraine, hyperventilatie, kortademigheid, opgejaagd voelen, niet lekker in je vel zitten, vermoeid en neerslachtig voelen. Via de adem kun je gaan ervaren wat jouw lijf je te vertellen heeft. Aandacht voor je lichaam zorgt ervoor dat je minder in je hoofd zit. Je gaat je eigen grenzen meer her- en erkennen en je lijf beter voelen en bewonen.

Tijdens de adembegeleiding leer ik je verschillende technieken om je eigen ademgevoel te verdiepen. Hiervoor lig of zit je, afhankelijk van het te stimuleren ademgebied, in soepel zittende kleding op een zachte ondergrond en volg je mijn handen met je adem. Daarbij maak ik gebruik van de uitstralingskracht van mijn handen om de adem bij je te voelen en blokkades te stimuleren. We gaan samen de natuurlijke en ontspannen beweging van de adem herstellen door de adem vrij te maken. De adem wordt ruimer, vollediger en gelijkmatiger.

Je krijgt ook oefeningen mee naar huis die je inpast in je dagelijkse leven. Wanneer je regelmatig thuis oefent, zal de adem uiteindelijk weer ruim, diep en regelmatig zijn. Een rustige adem brengt stabiliteit, zowel in het lichaam als in het denken. Zo kom je meer in evenwicht, wat een grote invloed heeft op de kwaliteit van het leven.

Adembegeleiding wordt gegeven in sessies van circa 45 minuten.

Tarieven

Een losse sessie kost € 45,-
De kosten voor drie sessies zijn € 120,-

Locatie

De locatie voor adembegeleiding is in mijn praktijkruimte te Grave of in het klooster van Nederasselt.
Voor meer informatie en het inplannen van een afspraak kun je altijd vrijblijvend contact opnemen via info@jarayoga.nl